Et æble i panden

Jeg har i lang tid været anti Apple. Jeg vil simpelthen ikke købe deres produkter. I mine øjne, har Apple helt vendt ryggen til det, da gjorde dem store i sin tid. At de var progressive og åbne. At man med Apple kun interager med andre ting. De delte med andre. De var ikke bange for at dele deres opdagelser med andre. De tog fra andre, og de var stolte af det. Virkede det, så implementerede det. De var med til at skubbe innovationen.
Det har i den grad ændret sig. I dag har de et hermetisk lukket økosystem, og gør sig ikke specielt umage med at lege samen med andre. Det er lidt som at se Microsoft tilbage i de sene 90’er. Nu overfalder de dem, som DE mener, kopiere deres produkter. F.eks. hvis en bærbar er tynd, så mener de, at det er et angreb på deres varemærke. Tåbeligt.

Apple var et firma, som før prydede sig med, at de skamløst stjal andres ideer, og arbejde videre på dem. I dag er de et firma de skamløst sagsøger alt og alle, under påskud af, at de har efterlignet deres design. Sanheden er nok nærmere den, at de gør hvad de kan for at bibeholde deres voksende markedsandel.

Deres økosystem er meget lukket. Der er ikke meget kontrol overladt til brugeren længere. Man bliver fedtet godt ind i deres cloud.. men den vej går alle åbenbart nu. Min personlige mening er at de i højere grad også simplificere deres brugerflade, på bekostning af muligheder.

Men jeg må give Apple en ting. Deres Macbook Pro’s giver noget, som mange andre laptops ikke giver i samme grad. Muligheder.
Det er godt nok begrænset hvor mange bærbare, med tryk på bærbar, man kan finde, som tilbyder 16 gb ram, 512 gb ssd og en core i7 der kan brænde af på +3.2 ghz.
Det er altså gode specs, og så med et Retina display. Jeg må ærlig indrømme, at lige netop de specs, til en pris der er overraskende konkurrence dygtig i forhold til lignende produkter, er noget der gør, at jeg kraftigt overvejer om jeg skal købe mig en Macbook Pro.

Når jeg nu sidder som Sysdadmin, så er Windows ikke et specielt hensigtsmæssigt OS. Der mangler virkeligt nogle værktøjer, integreret i platformen, som gør dagligdagen lidt lettere for en system administrator. Jeg bruger uendligt meget whois, dig, nslookup og ping. Dig er især et vigtigt værktøj. SSH vil også være dejligt, at have liggende lige i systemet. Det har jeg ikke. Der skal jeg hele tiden downloade og installere tredjeparts programmer, og det er ikke ting jeg lige har i en bash

Jeg kunne godt tænke mig, at give OS X en chance, og prøve at have alle tre OS’er, som jeg er i daglig berøring med, lige ved hånde. Boot op i OS X, og køre Windows og Linux i parallels. At have alle tre operativ systemer lige ved hånden, vil være super. Det vil også være en arbejdsstation, som vil have en lang lang levetid.

Jeg er også kommet videre. Jeg har mine præferencer, men jeg er her også for at lære. At blive bedre. Det er på tide at give en af verdens størst voksende platforme en chance, og lære at bruge det, for det bliver en større og større del af mit arbejdsliv.

Men 21.000 kr er også en slags penge og det bliver svært at sluge den forretningsetik der følger med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *