Hej Joan
Jeg er kommet i et dilemma, som jeg ikke kan finde en løsning på. Jeg har en dejlig mand på 10. år, som har alle de egenskaber hos en mand, som jeg føler mig tiltrukket af. Han er meget kærlig og er ikke bange for at vise det, han er opmærksom, vi taler godt sammen, han giver mig frihed til at være et selvstændigt menneske, og så er han en god elsker, osv.

Men mit biologiske ur tikker, og min mand vil ikke have børn. Umiddelbart lyder det meget simpelt. Find dig en anden mand! Men jeg ved, at jeg aldrig vil møde en mand som ham igen. Så nu står jeg mellem valget, om det er den dejlige mand, jeg vil have eller barn. Hvad vil dit råd til mig være?

Kærlig hilsen den splittede

Kære splittede
Du må føle dig meget alene omkring dette dilemma, fordi din mand klart og tydeligt har meldt ud, at han ikke vil have børn, ‘og så taler vi ikke mere om den sag, færdig!’

Jeg synes, at han kommer lidt for let omkring det. Han fralægger sig ansvaret for, hvordan I sammen kan få opfyldt begge jeres drømme om fremtiden og støtte hinanden.

Derfor synes jeg, at du skal overlade dilemmaet til ham, så det pludselig går op for ham, at det er ham, der kan miste noget. Det betyder, at du meget klart fortæller ham, at du har indset, at du ikke kan og vil gå på kompromis med drømmen om at blive mor.

Du kan foreslår ham, at han evt. bor hos sin kammerat eller hos sine forældre, mens han tænker sig godt om. På denne måde bliver han nødt til at forholde sig til emnet og få det diskuteret med familie og venner, og mon ikke han i sidste ende vil glæde sig over at kunne støtte dig i det, du virkelig længes efter?

Hvis han ikke føler sådan, så tror jeg ikke, at han længere er den rette mand for dig!

Alt det bedste til dig fra Joan

Jeg kan sagtens forstå, at det som kvinde, med den samme kæreste på 10. år, at man finder det forstyrrende, at denne kæreste ikke vil have børn. Det burde være et normalt skridt videre.

I det her tilfælde vil jeg rådgive den stakkel, som har valgt at skrive til Joan, at hun burde tage en snak med sin mand om HVORFOR han ikke vil have børn. Der kan, og er, være mange grunde til, at et mand ikke vil have børn. Det kan være pga det nuværende forhold. Det kan være pga. den kommende moder. Men det kan også være pga. et mindreværdsproblem.

Se, den gode Joan antager, at det her handler om at, at manden bare ikke vil have børn. Hun spørger ikke indtil noget.
Det kan kan jo meget være, at manden gerne vil have børn, men bare ikke nu. Hvorfor kan han ikke få lov at få tid?

Her tale om to mennesker, som faktisk har et godt parforhold, men den ene vil bare gerne have børn. Er det fair, at den ene part skal diktere hvornår der skal fødes børn?
Nej, jeg tror nok mine læser er enige med mig der.

Men hvorfor siger Joan “Vammel på is” Ørting så, at manden skal stilles et ultimatum i sigte? Hvordan kan vi, som læsere, vurdere at det er et godt tidspunkt at få børn. Hvordan kan Joan overhovedet finde på at besvare sådan et spørgsmål i sin “sex”brevkasse, når der mangler SÅ mange faktorere. Ingen aner hvad der sker bag det hjems døre. Så hvordan fanden i helvede kan Joan bare så skrive, at kvinden skal stille manden et ultimatum.

Jeg håber hun gør det, og at han forlader hende, og at kvinden så skriver et Mohammedbrev til Joan

7 thoughts on “

 1. Svoger

  Jeg ventede bare på din kommentar til dette spørgsmål.

  Jeg er dog skuffet over du ikke direkte skriver den største sviner til Joan.
  Hvorfor skal kvinder have lov at forlange de vil skide unger ud??
  Det må da være lige så fair at manden forlanger hun satme ikke skal ligne en hval og skabe sig mere åndssvagt i 9 måneder.
  Altså mere end de allerede gør.

  Joans svar gjorde mig oprigtigt sur! Direkte rasende.
  Jeg sender sku det Mohammed-brev til hende!
  Og hun er eller på min “todo” liste… Suk.

  Reply
 2. Del Pede Post author

  Jeg var vist lettere overrislet, da jeg skrev det indlæg.
  Kvinder har krav til at få børn, akkurat som mænd har det. Men de må fandme også lige lære at vurdere. Er det forholdet eller børnene der er vigtigst

  Reply
 3. Spooky

  Hvor velfungerende er ens 10-årige forhold, hvis man ikke kan sætte sig ned og tale det igennem? Og Joan Øglings råd er jo basalt set, at manden bare skal tvinges. Det er slut med forholdet eller drop DIN holdning. Hvad er det for en egoisme og mangel på respekt at sætte sin partner i den situation?! Og det skal da nok blive en hyggelig start på det at være forældre, at den ene gør det af tvang…

  Reply
 4. Svoger

  Altså, jeg forstår det heller ikke.
  Og hvorfor skriver Del Pede til mig kvinder har krav på at få børn??
  Hvorfor hede hule helvede har de det?
  Er børn ikke noget der opstår når man glemmer at falskt navn og adresse ikke duer, fordi man er kommet til at slæbe hende med hjem til sig selv?

  Jeg forstår det simpelthen ikke.

  Reply
 5. Del Pede Post author

  Kvinder har da ret til at få børn, akkurat ligesom mænd har! Krav var vist det forkerte ord at bruge i den sammenhæng, og det beklager jeg.

  De har ret til at få børn, men de har ikke krav på, at mand giver dem hvad de vil have. Kvinder og mænd står, i mine øjne, helt lige når det kommer til ønsket om at få børn

  Reply
 6. Svoger

  Hvem vinder så hvis manden ikke vil have unger?

  Jeg kan bedre forstå ret.
  Men så vi ude i noget hvor Joan siger “skrid fra din mand”, hvis hun vil skide unger ud, og han ikke vil have det.

  Reply
 7. Del Pede Post author

  Jamen der er jo ingen vindere. Det drejer sig om kompromiser, og om hvad man vil med livet og hinanden. Enten taber begge, ellers vinder de.

  Jeg syntes det er lidt sygeligt, at man bare vil have børn. Hvis jeg en dag finder ud af at jeg vil have børn, så er det fordi jeg har en partner jeg vil have børn sammen med.

  Det der med at jeg bare skal have børn, og så er jeg ligeglad med hvem, det fatter jeg ikke, og det har jeg ingen respekt for.

  Men vi sidder alle og gisner, og diskutere livssyn. Det er også fint. Det er debat. Min holdning til det spørgsmål Joan for, er at kvinden skal mærke efter i sit følelsesregister, om det er værd at ofre sit forhold til en hun har været sammen med i 10 år, fordi han ikke vil have børn. Omvendt skal han også mærke efter, om det er fair, at han helt firkantet siger, at han ikke vil have børn. De er to mennesker der sætter tingene på spids.

  Joans råd er bare en eskalering af en konflikt. Et rent genoptryk af Muhammed tegninger. At sætte ham stolen for døren er sgu ingen løsning. Det vil give en bitter mand. Som at besætte et land for at få ro. Og oven i det, så har kvinden og manden et ansvar for de børn der skulle komme. Et ansvar for, at de bliver opforstret i et godt miljø. Børn født under pres og falske forudsætninger har ikke de bedste forudsætninger.

  Ja, det kan til tider virke som om, at kvinderne har et krav på at få børn, og med hvem de vil. Men det er jo den nye tidsalder. Den hvide mand har haft sin tid. Nu er det slut. Vi skal affinde os med alt muligt pis, fordi vores forfædre var nogle møgøre.

  Rend mig.

  Manden skal sætte kvinden stolen for døren her.
  Er det børn, eller mig du vil have – suppekost

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *