Gentooffline

For omkring to måneder siden, der operede jeg min computer om, så systemdisken kunne skiftes med et snuptag. Det gjorde jeg fordi, jeg vil have Gentoo på min maskine, og jeg gad ikke sidde og repartionere uhyret, og gamble med partitionstabellen. Nu skifter jeg bare harddisk skuffe, når jeg vil i Linux.

Jeg kastede mig over Gentoo, som er min favorit distro, men samtidig også den jeg er ringest bevandret i. Nogen bedre vidende linux nørder vil stensikkert argumentere for, at jeg burde holde mig til Ubuntu, men jeg er nu ret glad for Gentoo, og har arbejdet med det dagligt i snart 3 år.

Da jeg startede med at installere for to måneder siden, der startede jeg op med Gentoo’s Genkernel, som man ikke selv skal config’e. Det gav dog en helvedes masse problemer, og jeg kunne ikke få maskinen til at starte op. Til sidst gav jeg op, og disken har lagt i et hjørne siden da – indtil i tirsdags. Der gik jeg igang igen. Nu skulle det være. Jeg vil finde ud af hvorfor min maskine ikke vil starte op. Jeg tror jeg brugte 4 yderligere timer på at genstarte, ændre i grub.conf og fstab, uden at der var noget som helst der ændrede sig. Til sidst kom jeg frem til, at det var en bug i Genkernel. Lort.. der var ingen vej uden om. Jeg måtte compile min egen kernel. Jeg har gjort det før, og det er sådan set meget nemt. Men jeg tænkte jeg vil have maskinen op og køre med det samme, og så lave kernen bagefter. Faktisk vil jeg gå såvidt og sige, at Genkernel er noget vanskeligere at arbejde med.

Igår fik jeg så compilet kernen, og der faktisk kun det ene problem, at den ikke vil finde mit onboard netkort. lspci sagde mig, at det var et broadcom kort, men jeg mente nu egentlig det var et realtek. Lidt søgen omkring, og det viste sig at det var broadcom. Jeg compilede understøttelsen for broadcom ind i kernen, men stadig ingen held. “Eth0 doesn’t exist” – ja hej. Jeg compilede og compilede. Til sidst compilede jeg også noget realtek med, og så virkede det.
Gentoo startede op, med net og alt.

Så nu er jeg igang. Fik emerge Xorg, og konfigureret den. Fik emerget fluxbox, men det vil ikke starte op med en non-root bruger. Besynderligt.
Efter lidt søgen fandt jeg ud af, at det var fordi /home lagde på en parition for sig selv, og at den partition skulle have tilføjet exec i fstab. Det gjorde jeg, startede om, og vupti fluxbox.

Jeg har nu været ved at compile KDE siden igår kl 23, og det tager lang tid. Der mangler 7 pakker, så jeg vil tro, den er færdig om en time eller to. Har været nødt til at compile firefox sideløbende, da jeg var ved at blive åndsvag over ikke at have en browser. Lynx virker, men er en ufed løsning.

Jeg vil se, om jeg ikke såvidt muligt kan undvære windows herhjemme, men indtil jeg får en Xbox, så er det nok utopisk. Jeg kan simpelthen ikke undvære NHL2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *