Livstilsændring….. (goodbye John Mogensen)

I lørdags tog jeg til tænkeboksturnering på Mallutten. Stille og roligt, hvor jeg fra godt og vel kl 13 til 18 fik de obligatoriske 15 genstande – for så derefter at give den gas med rom og flere øl. Jeg tog dog tidligt hjem, og var hjemme allerede kl. 0230, men var lige et sving forbi en makker og få den uigenkaldelige sidste, inden jeg gik hjem og tog en enkelt foran computeren. Der var kl 0330.

Søndag morgen! Op kl 1115! Cykle på Mallutten for at mødes med dem jeg skulle til hockey med. Vi skulle til tagselvbord på Papegøjehaven!!! Flere fadøl, snapse og fisherman. DURCH på Søkroen hvor vi lige nåede at få en enkelt. Jeg var begyndt at svede – meget. I skøjtehallen. To fadøl i første periode, to fadøl i anden perioden, og da et slagsmål gjorde tredje periode lidt lang, så blev der tid til fire fadøl der. DURCH på Søkroen igen, hvor den stod på flere øl, rom og Amorillo. En fik en fantastisk ide om at tage på Mallutten igen. Øl og Rom. Fik et lift hjem, men sprang ud af bilen da jeg så færøkroen stadig havde åben. Fik så den sidste øl, inden det var hjem og sove. Træt, varm og øm overalt.

Sådan har mit liv cirka set ud siden jeg var 17. Da jeg vågnede mandag havde jeg virkeligt ondt i brystet, og i den anden side også. En ny skade, jeg ikke har skrevet så meget om, for jeg aner ikke hvor helvede lortet er kommet fra. Pludselig har jeg det som om, at jeg har trykket et ribben. Meget mærkeligt, da jeg slet ikke har haft kontakt med nogen som helst i form af sport eller andre eskapader.

Jeg svedte hele søndangen. Det indikeret at kroppen arbejder. Selv da vi var i skøjtehallen(!!), hvor man normalt har ekstra tøj på, da der er meget is derinde og koldt derinde. Jeg stod i to periode i en polo, som den eneste i hallen. Svedte og svedte og svedte. Ikke sundt.

Mandag kom jeg til den konklussion, at hvis jeg vil gøre noget ved mine skader, så må jeg give min krop ro til at restituere. Jeg har tre skader lige nu. Min ankel, min iskas i hoften – som jeg dog ikke mærker så meget til længere – og det i brystet. Drikker jeg +30 genstande hver weekend, så bruger min krop meget tid på at komme over det, og knapt så meget tid på at hele (AaB fodboldspillere læser i med).

Derudover så kunne jeg mærke mandag, at jeg havde presset min krop til det ydereste. Da jeg fortalte nogle mennesker omkring mig, hvad min beslutning var/er, så blev de lettede. Nogle var sågar meget bekymret for mig. Well… jeg er langt fra den eneste i min omgangskreds der lever sådan.

Det er dog et skidt tidspunkt, at tage sådan en beslutning, lige her midt i hockeyslutspillet, som minimum vare 3 kampe mere.

I første omgang betyder det et fuldstændigt nej til alkohol på hverdage. Det er ikke det helt store problem, men engang imellem mødes jeg da med venner på en lokal bæverding og tager en enkelt. Det er dog slut for mit vedkommende nu. Det er også slut med cola og junk. Den står på sund og varieret kost nu. Igen ikke det helt store problem, men i den sidste stykke tid, har der sneget sig lige rigeligt med Junk ind, fordi det har været det nemmeste.

Det bliver en ond cirkel, og jeg har følgt mig rimeligt drænet for kræfter den sidste stykke tid, og har ikke kunne kommet op om morgenen og træne. Jeg er dog begyndt at cykle igen, hvilket er rart – men jeg puster lidt. Det indikere VOLDSOMT at min form er shiat.

Under slutspillet vil jeg nok holde lidt igen med at drikke så meget, men det bliver svært. Efter slutspillet, så bliver der MAX druk hver anden weekend – og kun EN gang.

Samtidig vil jeg begynde at læse lidt op om kost. Det første jeg skal have gang i, er at sikre mig jeg spiser regelmæssigt. Flere og mindre måltider. Jeg er begyndt at spise fuldkorns pasta og fuldkornsris, og det har mindsket mit kulhydrat indtag.
Det vil jeg løbende skrive om under kost.

Men i bund og grund drejer det sig om, at jeg snart runder de 30 år, og jeg har ikke lavet ret meget andet end at drikke i mellemtiden, og det kan ses og mærkes

Nu har jeg lidt travlt med en lorte postfix server – mere senere

7 thoughts on “Livstilsændring….. (goodbye John Mogensen)

 1. Del Pede Post author

  Lyder som en rigtig god beslutning, jeg kunne dog godt være lidt bekymret for at det bliver en “enten eller” situation, hvor der ikke er plads til gradvis forandring. Jeg tror meget fast på at jo længere man har haft en vane jo vanskeligere er det at ændre den. Derfor tror jeg du skal være lidt fleksibel i forsøget på at ændre denne vane der har været så udbredt det sidste årti.
  Men håber du får held med at dreje livet i den retning du ønsker det.

  Reply
 2. Del Pede Post author

  Well – jeg mener også jeg har beskrevet det som en gradivs ændring. Det drejer sig mest om, at sige nej, når venner ringer, og vil have øl – det skal jeg være bedre til nu

  Reply
 3. Marauder

  Lyder rigtigt med den livsstilsændrig.

  Håber på at det medfører en masse god sparring i klubben. Vi er alt for få sværvægtere.

  Reply
 4. Del Pede Post author

  I shall try… Nu røg jeg godt nok i, i fredags efter hockey – men det var også lidt forventet her under slutspillet. Jeg startede dog langsomt med at drikke, men i sidste ende resulterede det i, at jeg først var hjemme lørdag eftermiddag kl 1330

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *